2009. július 23., csütörtök

Horvát szigetek

Horvátország igazi hangulatára vágyóknak a horvát szigeteket lehet ajánlani. A legújabb felmérések szerint egyre többen keresnek úti célt valamelyik horvát szigeten.


Horvát szigetek! Miért?

Egyesek szerint azért kellemesebb a horvát szigeteken nyaralni, mert jobban el van zárva a turisták tömegeitől, mások szerint egy szigetnek mindig más a hangulata, mint a szárazföldnek. Azonban ez mindig megítélés kérdése marad. Az viszont mindenki szerint igaz, hogy a horvát szigetek sokkal meghittebbek, otthonosabbak, mint a nagy üdülő paradicsomok a szárazföldön. Minden szigetnek van valami utánozhatatlan sajátos vonása. Bár Horvátország természeti szépségeiről, az épített és természeti környezet harmóniájáról híres, a szigeteken található meg mindaz a jó, amit a természet és az ember együtt alkotott, a régi és az új harmóniája ott teljesedik ki.

Találja meg ön is saját horvát szigetét, és élvezze a kristálytiszta tengert. Ebben segít a jobb oldalon található Utazási linkek menüpont, ahol kedvére válogathat az úti célok közül.

Horvátország a szigetek országa



Horvátország a szigetek országa, pontosabban az 1185 sziget, zátony és szirt országa. A 67 lakott sziget közül északon Krk és Cres, délen pedig Brač és Hvar a legnagyobb. Minden sziget egy külön történet, a maga látnivalóival, hagyományaival és helyi fesztiváljaival.

A horvát szigeteken különleges kalandokban lehet részük, ráadásul az érdeklődő tekintetek elől itt bármikor elbújhatnak egy eldugott öbölben. Próbálják ki a windsurfing és a kitesurfing izgalmait Bolban, fedezzék fel a tenger alatti világ szépségeit Vis szigeténél, tekintsék meg a Lošinj partjai mentén élő delfineket, szórakozzanak a Pag-sziget strandján szervezett partikon, élvezzék a Lopud és Silba szigetek autómentes nyugalmát, illetve feltétlenül látogassanak el a Brijuni, Kornati és Mljet nemzeti parkokba, a Dugi otokon található Telašćica természetvédelmi parkba és Lastovo szigetére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése